Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

  • Neuro = hersenen
  • linguïstisch = taalkundig
  • programmeren = instellen

Met behulp van je zintuigen komt er informatie binnen en wordt getransporteerd naar je brein. Op basis van je kennis en ervaring trek je met behulp van taal conclusies en vorm je gedachten.  Conclusies en gedachten die kunnen kloppen en behulpzaam zijn (kachel kan heet zijn) of conclusies en gedachten die belemmerend zijn. (hoogtevrees: ladder is eng, wat zal de ander van me vinden? )

NLP onderzoekt of de conclusies behulpzaam zijn of belemmerend en wat er nodig is om verandering aan te brengen.

NLP is ook een communicatiemethode, die de structuur van je ervaringen onderzoekt. Hierdoor zul je gaan begrijpen hoe je denkt, wat je voelt en hoe je dat in je dagelijks leven effectief kunt gebruiken.

NLP is een verzameling technieken waarin het gaat om het bereiken van je doelen, nieuwe dingen leren, oplossen van problemen, opheffen van belemmeringen (belemmerende gedachten en belemmerende overtuigingen) en hoe je persoonlijke veranderingen kunt realiseren. Door de deze technieken zul je de veranderingen snel bereiken en sterk verankeren!

Toepassingen:

Toepassingen van NLP zijn te vinden in de psychotherapie, psychologie, coaching en ook als zelfstandige therapie. Hierbij is te denken aan stressreductie, stressmanagement, migraine, faalangst, examenvrees, hoofdpijn, hoge bloeddruk, allergieën, fobieën, depressie en verslaving.

 

Voor meer informatie of een afspraak klik hier voor het contactformulier of bel: 0570-785154 of 0644644333